sloganfacebook en route fietsreizen twitter en route fietsreizen

Cyclosportieven

Cyclosportieven

Krachtmeting in de bergen
Warming-up

Warming-up

Trainingsweken en clinics
Recréactief

Recréactief

Sportief met een toeristisch karakter
Allround

Allround

Voor alle niveaus
Lange afstand

Lange afstand

Bijzondere trajecten
Extreem

Extreem

Veel kilometers en hoogtemeters

Proloog

Sommige fietsers vinden 75 km een mooie dagafstand, andere beginnen bij 100 km pas warm te draaien. Voor de liefhebbers van ritten met veel kilometers en hoogtemeters zijn er rondreizen en lange-afstandstochten.

De zwaardere etappes doen niet onder voor bergritten uit de Tour of Giro. De reizen onder het thema “extreem” zijn vooral afgestemd op fietsers met een goede conditie, maar vooral een goede motivatie.

Koersverloop

De reizen binnen het thema “extreem” zijn meestal groepsreizen. Het aantal deelnemers varieert tussen 10 en 20 personen. Er zijn twee begeleiders aanwezig waarvan er een meestal meefietst. De begeleider in de volgwagen zorgt voor ondersteuning onderweg. Die kan bestaan uit kleine reparaties, water voor de bidons, extra kleding, bevoorrading met energierepen en nog veel meer. Hij of zij staat op strategische punten langs de route en is in noodgevallen telefonisch bereikbaar.

Ontbijten en diners zijn altijd gezamenlijk op een vaste tijd. Deelnemers rijden naar eigen keuze in groepjes, alleen of met zijn tweeën. Onderweg proberen de begeleider op de fiets en die in de auto iedereen van dienst te zijn. De pauzeplaatsen op de route worden van tevoren afgesproken.

Extreem themaomschrijving

A Real Ride 2: Ventoux

Van Limburg naar de Provence in de lente

De nieuwe "Real Ride": van het puntje van Zuid-Limburg naar de punt van de Mont Ventoux. Dwars door Ardennen, Vogezen, Jura, Vercors en Provence.

Data en prijzen
Periode 1:vrijdag 18 mei tot zondag 27 mei 2018Prijs:€ 1195

Lees meer

Alpes Spécial

Het mooiste tussen Mont Blanc en La Meije

Een intensieve en gevarieerde reis door Frankrijk, Zwitserland en Italië. Een zevendaagse expeditie over zeven cols boven 2000 m.

Data en prijzen
Periode 1:zaterdag 23 juni tot zondag 1 juli 2018Prijs:€ 1095

Lees meer

King of the Mountain - Tour 2

Zeven Zwitsers-Italiaanse segmenten om nooit te vergeten

Een sportieve expeditie door de hooggebergtes van Graubünden en Lombardije. Bergmeren, vergezichten, eeuwige sneeuw. Zwitserse precisie, Italiaanse charme,

Data en prijzen
Periode 1:zaterdag 30 juni tot zondag 8 juli 2018Prijs:€ 1225
Periode 2:zaterdag 25 augustus tot zondag 2 september 2018Prijs:€ 1225

Lees meer

  • 1
  • 2