sloganfacebook en route fietsreizen twitter en route fietsreizen

Reis- en annuleringsvoorwaarden

Algemene reisvoorwaarden

Voor deelname aan alle reizen, arrangementen en cyclosportieven is een reisverzekering verplicht. En Route is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van het niet goed uitvoeren van de reisovereenkomst, indien en voor zover de tekortkomingen in de uitvoering toe te schrijven zijn aan de deelnemer of aan derden die niet bij de uitvoering van de reis zijn betrokken. En Route kan niet gehouden worden aan eventuele fouten in vermelding van prijzen en/of data. Het kan voorkomen dat door omstandigheden van de gepubliceerde reisbeschrijvingen afgeweken moet worden. Deelnemers worden daarvan tijdig in kennis gesteld.

Het minimum aantal deelnemers voor een groepsreis is 10 personen. Indien een groepreis wegens onvoldoende deelname niet doorgaat krijgen de deelnemers uiterlijk 4 weken van tevoren bericht hierover. Iedere deelnemer dient bij aanvang van de reis in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Voor deelname aan groepsreizen en cyclosportieven is het dragen van een valhelm verplicht. Bij cyclosportieven is het gebruikmaken van volgwagens verboden.

Reserveringen

De aanbetaling voor een reis of arrangement bedraagt 20% van de reissom (voor korte arrangementen en weekends 50%), met een minimum van € 75 per persoon, plus de premie van de annuleringsverzekering. Het restbedrag betaalt men zes weken voor aanvang van de reis. Bij boeking binnen zes weken voor vertrek is de gehele reissom ineens verschuldigd. Reisinformatie verzenden wij twee weken voor aanvang van de reis of arrangement, indien de gehele reissom is voldaan.

Inschrijfgeld voor cyclosportieven

Inschrijfgeld voor cyclosportieven betaalt men in een keer bij boeking. Op deze inschrijvingen kan geen restitutie worden verleend (met uitzondering van de borg voor de tijdmeetchip). Bij sommige cyclosportieven is het mogelijk bij annulering de deelname "door te schuiven" naar het volgende jaar (u betaalt dan wel weer reserveringskosten en het verschil met de nieuwe prijs).

Reserveringskosten

Voor groepsreizen en individuele arrangementen € 20 per boeking. Voor losse inschrijvingen cyclosportieven € 20 per persoon.

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annulering door de deelnemer geldt dat deze per persoon verschuldigd is:
van boekingsdatum tot 56 dagen voor vertrek de aanbetaling

  • tussen 56 en 28 dagen voor vertrek 30% van de reissom, met een minimum van € 75
  • tussen 28 en 14 dagen voor vertrek 50% van de reissom
  • tussen 14 en 2 dagen voor vertrek 80 % van de reissom
  • 2 dagen voor vertrek of later 100% van de reissom

Annulering van een reis geschiedt schriftelijk via de post of via een emailbericht dat door En Route bevestigd wordt.