Startnummers

Startnummers en medische verklaringen worden door de organisatie van de cyclosportieve rechtstreeks toegezonden.

logo enroute cyclosportieven

Cyclosportieven

Introductie

Rond 1990 waren de "cyclosportieven" slechts bij enkele pioniers bekend. Zo’n vijftien jaar later werden er speciale teams opgezet om de klassementen van deze ritten te winnen. De laatste jaren zijn het vooral weer individuele fietsers met enige ambitie die er een gereden willen hebben.

Een prestatietocht over meer dan 100 km, liefst in heuvels of bergen, waarbij een brevet of diploma te behalen is voor wie binnen een bepaalde tijdlimiet de finish haalt.

Inschrijving

Wanneer je een cyclosportief arrangement boekt ben je verzekerd van een zorgeloos totaalpakket: startbewijs, accommodatie en informatie.

Accommodatie

Naast Marmotte, Maratona dles Dolomites en Ötztaler Radmarathon bestaan er tientallen andere mooie “cyclo’s” in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Het is beter om niet direct na een lange reis aan zo'n zware tocht te beginnen.

Ga ruim van tevoren naar de bergen om aan de hoogte en het klimaat te wennen., neem de tijd om een deel van het parcours te verkennen. Op de dag zelf kom je ontspannen en goed voorbereid aan de start.

Daarom biedt En Route arrangementen rond vele cyclosportieven in verschillende landen. Uiteraard verzorgen wij ook gegarandeerde startbewijzen.

Medische verklaring

Een medische verklaring of UCI-licentie is verplicht voor deelname aan alle Franse cyclosportieven, zoals Ardéchoise, 3 Ballons, Marmotte, Vaujany en vele andere.

Ook voor Italiaanse cyclosportieven is een medische verklaring of licentie vereist. De procedure is per evenement verschillend. Deelnemers worden door ons geïnformeerd.

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Het uitrijden van een cyclosportieve vergt een goede voorbereiding. Aan een week fietsen in de bergen kun je niet ongetraind beginnen. Met een deskundig begeleide clinic in het voorjaar kom je eind op weg.

Voor de grote cyclosportieven in de bergen bieden wij voorbereidingsweken om te acclimatiseren. Kijk bij het aanbod onder het thema "Warming-up" .

LogoMaratonadlesDolomitesEnel 2016

 

Maratona dles Dolomites

Introductie

Op 12 juli 1987 namen 166 fietsers deel aan de eerste editie van de Maratona dles Dolomites. Een rit van 175 km over zeven passen. Voor de 33ste editie zullen op zondag 5 juli zo’n 9000 deelnemers aan de start staan. Zij kunnen kiezen uit drie afstanden, 55 km, 106 km of 138 km.

Inschrijving

Inschrijven voor de Maratona dles Dolomites is alleen mogelijk in combinatie met het boeken van een accommodatie. Het minimumverblijf is altijd vijf nachten (aankomst op woensdag), voor appartementen is dat meestal zeven nachten. Supporters en niet-fietsende partners kunnen altijd mee zonder dat zij een startbewijs hoeven te kopen.

En Route is sinds 2000 officiële partner van de Maratona en beschikt daardoor over een vast aantal gegarandeerde startbewijzen buiten de verloting om. Na de officiële aanmelding ontvangt elke deelnemer van de organisator informatie over het persoonlijk aanmedlingsformulier en de medische verklaring.

Accommodatie

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen is het raadzaam minstens vier dagen van tevoren in Alta Badia te arriveren. In deze streek liggen de dalen 1000 m tot 1500 m boven zeeniveau. Acclimatiseren is geen overbodige luxe.

Voor een aangenaam verblijf is er een ruime keuze aan accommodaties. Die variëren van een eenvoudig familiepension tot luxueuze hotels met binnenzwembad en uitgebreide “wellness”. Wie meer zelfstandigheid wil kan kiezen voor een appartement, al dan niet met dagelijkse schoonmaak.

Informatie

De klassieke route is 138 km lang en voert over de passen Campolongo, Pordoi, Sella, Gardena, Campolongo (bis), Giau en Valparola. Het totale hoogteverschil bedraagt 4230 m.

Deelnemers kunnen (ook onderweg) kiezen voor een alternatieve route van 106 km/ 3090 m of de Sellaronda 55 km/1780 m. De tussentijden en eindtijd worden geregistreerd door een tijdmeetchip van Datasport.

Deelnemers van 65 jaar en ouder kunnen alleen de korte en middenafstand rijden. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

De start vind plaats in drie grote groepen. De organisatie maakt de indeling naar startvak op basis van de gereden tijden in de voorgaande vier edities. Degenen die voor het eerst meedoen starten doorgaans in het derde of vierde vak. Vrouwen starten altijd in het tweede vak.

Het parcours is geheel autovrij. De verzorging onderweg is uitstekend geregeld. Er zijn vijf ravitailleringsposten en bij aankomst kun je uitgebreid eten en drinken.

Routekaart

LogoMarmotte

 

La Marmotte

Introductie

De “moeder aller cyclosportieven” is de Marmotte die sinds 1982 op de kalender staat. Zeer populair bij Nederlandse fietsers omdat de finish op l’Alpe d’Huez is. Rond de eeuwwisseling waren er edities met 10.000 deelnemers. Om veiligheidsredenen is er inmiddels een limiet van 7000 deelnemers.

Inschrijving

Inschrijven voor de Marmotte is mogelijk met en zonder accommodatie. Wie een verblijf boekt kan zeker starten in het eerste of tweede vak. Het minimumverblijf is altijd vier nachten (aankomst op woensdag), voor appartementen is dat meestal zeven nachten. Supporters en niet-fietsende partners kunnen altijd mee zonder dat zij een startbewijs hoeven te kopen.

En Route is sinds 1996 officiële partner van de Marmotte en beschikt daardoor over een vast aantal gegarandeerde startbewijzen. Na de officiële aanmelding dient elke deelnemer een medische verklaring of kopie van een UCI-licentie in te zenden. U kunt deze downloaden onderaan de pagina.

Accommodatie

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen is het raadzaam minstens drie dagen van tevoren in de Oisans te arriveren. De toppen van de grote cols liggen alle boven 2000 m. Acclimatiseren bevordert presteren!

Voor een aangenaam verblijf is er een ruime keuze aan accommodaties. Die variëren van een eenvoudig familiepension tot 3*** hotels met een gerenommeerde keuken. Wie meer zelfstandigheid wil kan kiezen voor een appartement, stacaravan of kampeerplek.

Informatie

De tocht is 174 km lang met 5000 meter hoogteverschil. De globale route is Bourg d'Oisans-Col du Glandon-St Jean de Maurienne-Col du Télégraphe-Col du Galibier-Col du Lautaret-Alpe d'Huez.

Sinds enkele jaren vindt de start plaats in drie groepen van ca. 2000 deelnemers. De eerste start is om 07.00 uur in het centrum van Bourg d'Oisans. De tweede groep vertrekt 30 minuten later, de derde om 07.50 uur. Op alle diploma’s wordt de netto gereden tijd vermeld. De afdaling van de Col du Glandon wordt niet meegerekend. Er is op dat deel van het traject geen tijdmeting.

De tijdlimiet voor doorkomst bij Bourg d’Oisans (161 km) is 18.00 uur. Daarna is doorrijden op eigen risico en zonder klassering. Wie opgeeft aan de voet van Alpe d’Huez krijgt het diploma “Marmotton”.

Het parcours is gedeeltelijk autovrij. Tussen de start en de Col du Glandon volledig. In de afdaling van de Col du Lautaret en in de slotklim is er geen tegemoetkomend verkeer. De verzorging onderweg wordt elk jaar beter. Er zijn drie ravitailleringspunten en drie extra waterposten. Bij aankomst in Alpe d’Huez krijgen de finishers een pastamaaltijd.

Routekaart


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

+31 (0)70 - 36 37 117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.