Groepsreizen

 • Begeleiding
  Met een groepsreis ben je verzekerd van een gecombineerde bagage- en volgwagen op de route en een deskundige reisleiding en technische assistentie. Bij cyclosportieven is het gebruikmaken van volgwagens verboden.De begeleiders assisteren waar nodig en zorgen dat iedereen zich bij aankomst in het hotel op zijn gemak voelt. Zij hebben goede contacten met de koks, die iedere avond een voedzame maaltijd op tafel zetten.

 • Onderweg
  De volgwagen rijdt niet achter de laatsten aan, maar de bestuurder houdt iedereen in de gaten door op strategische punten te wachten. De volgwagen heeft gereedschap aan boord, evenals het gangbare reservemateriaal, zoals banden, spaken, kettingen en kabels en een EHBO-koffer. In noodgevallen biedt de volgwagen plaats aan uitvallers. 's Morgens maakt ieder zijn eigen lunchpakket en onderweg kun je je tegoed doen aan energiekoeken, bananen en ander fruit uit de volgwagen. De pauzes onderweg zijn meestal gepland bij een café/terras in dorpen of op pashoogtes.

 • Routes
  Bij de meeste reizen is een beknopt etappeschema vermeld. Dit overzicht is altijd onder voorbehoud van noodzakelijke wijzigingen (bij grote afwijkingen brengen wij deelnemers tijdig op de hoogte). De afstanden zijn redelijk nauwkeurig, maar de ervaring leert dat geen twee fietscomputers op het zelfde traject exact de zelfde afstand aangeven. Ongeveer twee weken voor aanvang van de reis ontvangen de deelnemers de reisinformatie met duidelijke routebeschrijvingen. Deze routes kun je gebruiken in combinatie met een goede wegenkaart. Uiteraard verstrekken we ze ook als gpx-bestand.

 • Groepsgrootte
  Het minimumaantal deelnemers voor een groepsreis is 10 personen, het maximumaantal is 20. Indien een groepsreis wegens onvoldoende deelname niet doorgaat krijgen de deelnemers uiterlijk 4 weken van tevoren bericht hierover.

 • Veiligheid en overige voorwaarden
  Voor deelname aan groepsreizen en cyclosportieven is het dragen van een valhelm verplicht.Iedere deelnemer dient bij aanvang van de reis in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en een reisverzekering te hebben afgesloten voor de gehele reisperiode.

Vervoer

Alle groepsreizen en arrangementen zijn gebaseerd op heen- en terugreis met eigen vervoer.

 • Carpooling

Voor de groepsreizen bemiddelen wij bij "carpooling". Liftgevers en liftzoekers brengen wij een maand van tevoren met elkaar in contact. Vul het boekingsformulier daarom altijd duidelijk en volledig in.


 • Fietsbussen en -treinen

Naar verschillende bestemmingen in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland rijden van juni t/m augustus fietsbussen. Richtprijs voor een retour in het hoogseizoen is € 300 per persoon.

Voor de reizen Genève-Côte d Azur en Parijs-Nice  maken wij gebruik van tgv's waarin een aantal fietsen vervoerd kan worden. De overige fietsen gaan met de volgwagen terug naar het startpunt. Voor de reis Pyreneeën van Oost naar West maken wij gebruik van intercity's tussen Bayonne en Narbonne.

In- en exclusief

Hieronder een overzicht om duidelijk te maken wat de vermeldde reissom inhoud. Uitzonderingen hierop staan vermeld bij de reisom in de beschrijving van de reizen. Prijzen voor hotels en pensions zijn altijd per persoon tenzij anders vermeld. Prijzen voor appartementen en vakantiewoningen zijn altijd per woning, tenzij anders vermeld.

Inclusief bij groepsreizen

 • reisbegeleiding en technische assisttentie
 • gecombineerde bagage- en volgwagen
 • voor onderweg lunchpakketten, fruit en energiekoeken (niet op rustdagen)
 • toeristenbelasting
 • elke dag uitgebreid ontbijt en diner, vanaf diner op de dag van aankomst t/m ontbijt op de dag van vertrek verblijf in twee/driepersoonskamers, meestal met douche en toilet
 • routebeschrijvingen (op papier en als gps-bestand)

Exclusief bij groepsreizen

 • de reis naar begin- en eindpunt van de reis en/of de verblijfplaats
 • dranken bij en na de avondmaaltijd
 • toeslag éénpersoonskamers
 • inschrijvingskosten voor cyclosportieven (wordt wel door En Route verzorgd)
 • waar je buiten de reissom op moet rekenen zijn o.a. de reiskosten naar de bestemming, goede wegenkaarten en uitgaven van persoonlijke aard, bijvoorbeeld op terrasjes, in winkels en aan reservemateriaal.


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

+31 (0)70 - 36 37 117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.