Veel gestelde vragen

  • Wat is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers?
    Dat is tussen 20 en 70 jaar. Leeftijdsgrenzen vervagen als je beschikt over een redelijke conditie, veel enthousiasme en voldoende relativeringsvermogen. Veel vrouwen onderschatten nog hun eigen kunnen als het om fietsen in de bergen gaat. Kortom motivatie is belangrijker dan niveau en training is belangrijker dan leeftijd.
  • Vind je alleen iets in dit programma als je Alpe d'Huez al eens beklommen hebt of 10.000 km per jaar fietst?
    Veel reisbeschrijvingen wekken misschien die indruk. Dat komt doordat de wensen van fanatieke fietsers makkelijker samen te vatten te zijn dan die van de recreatieve. Voor de eerste groep is fietsen een doel op zich, voor de tweede, veel grotere groep is fietsen een middel om ergens te komen waar je graag wilt zijn. De keus voor die "relaxte" groep is ruimer en gevarieerder. Een reis op maat biedt voor velen uitkomst.
  • Welke fiets neem ik mee?
    Voor alle reizen en arrangementen geldt: een goede racefiets. Goed wil vooral zeggen goed onderhouden. Leg voor je in de bergen gaat fietsen nieuwe buitenbanden (25 of 28 mm) om en controleer je remblokjes. Het dragen van een valhelm is sterk aanbevolen en verplicht tijdens cyclosportieven. Kies voor voldoende lichte versnellingen in bergen en heuvels. Een kettingblad met 34 of 36 tandjes voor en een freewheel met in ieder geval een kransje 26 of 28. Ook al reis je midden in de zomer neem altijd warme fietskleding en regenkleding mee.

 


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

+31 (0)70 - 36 37 117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.