Reis- en annuleringsvoorwaarden

Algemene reisvoorwaarden

Voor deelname aan alle reizen, arrangementen en cyclosportieven is een reisverzekering verplicht. En Route is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van het niet goed uitvoeren van de reisovereenkomst, indien en voor zover de tekortkomingen in de uitvoering toe te schrijven zijn aan de deelnemer of aan derden die niet bij de uitvoering van de reis zijn betrokken. En Route kan niet gehouden worden aan eventuele fouten in vermelding van prijzen en/of data. Het kan voorkomen dat door omstandigheden van de gepubliceerde reisbeschrijvingen afgeweken moet worden. Deelnemers worden daarvan tijdig in kennis gesteld.

Het minimum aantal deelnemers voor een groepsreis is 10 personen. Indien een groepreis wegens onvoldoende deelname niet doorgaat krijgen de deelnemers uiterlijk 4 weken van tevoren bericht hierover. Iedere deelnemer dient bij aanvang van de reis in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Voor deelname aan groepsreizen en cyclosportieven is het dragen van een valhelm verplicht. Bij cyclosportieven is het gebruikmaken van volgwagens verboden.

Reserveringen

De aanbetaling voor een reis of arrangement bedraagt 20% van de reissom (voor korte arrangementen en weekends 50%), met een minimum van € 75 per persoon, plus de premie van de annuleringsverzekering. Het restbedrag betaalt men zes weken voor aanvang van de reis. Bij boeking binnen zes weken voor vertrek is de gehele reissom ineens verschuldigd. Reisinformatie verzenden wij twee weken voor aanvang van de reis of arrangement, indien de gehele reissom is voldaan.

Inschrijfgeld voor cyclosportieven

Inschrijfgeld voor cyclosportieven betaalt men in een keer bij boeking. Op deze inschrijvingen kan geen restitutie worden verleend (met uitzondering van de borg voor de tijdmeetchip). Bij sommige cyclosportieven is het mogelijk bij annulering de deelname "door te schuiven" naar het volgende jaar (u betaalt dan wel weer reserveringskosten en het verschil met de nieuwe prijs).

Reserveringskosten

Voor groepsreizen en individuele arrangementen € 20 per boeking.

Annuleringsvoorwaarden

In geval van annulering door de deelnemer geldt dat deze per persoon verschuldigd is:

  • van boekingsdatum tot de 42ste kalenderdag voor de vertrekdag de aanbetaling
  • tussen 42 en 28 dagen voor vertrek 35% van de reissom, met een minimum van € 75
  • tussen 28 en 14 dagen voor vertrek 50% van de reissom
  • tussen 14 en 2 dagen voor vertrek 80 % van de reissom
  • vanaf 2 dagen of later voor vertrek 100% van de reissom

Annulering van een reis doet u schriftelijk of via een emailbericht dat door En Route bevestigd wordt.
De annuleringkosten van een deelnamebewjs aan een cyclosportieve zijn altijd 100%.

Passie voor fietsen

Fietsvakantie-experts sinds1987

Vragen of advies, bel ons! +31 (0)70 - 36 37 117


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

+31 (0)70 - 36 37 117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.