Ga niet onverzekerd op reis!

Ga niet onverzekerd op reis

Voor deelname aan onze reizen en arrangementen is een reisverzekering verplicht (al dan niet afgesloten bij En Route).Tijdens een tocht in heuvels of bergen loop je meer risico dan thuis. Er kan bagage kwijtraken, de fiets kan schade oplopen, of je kunt zelf een ongeluk krijgen of ziek worden. Het kan ook de gezondheid van een naast familielid of partner zijn waardoor je de reis moet afbreken.
Alleen een ziektekostenverzekering is meestal niet voldoende om de hier uit voortkomende kosten te dekken. In Zwitserland bijvoorbeeld zijn medische kosten vaak niet meeverzekerd. De reisverzekering vergoedt dit soort kosten wel, evenals extra reiskosten, onvoorziene uitgaven en reddingskosten en repatriëring bij ernstige ongevallen en ziektes.

Reisverzekering

De Europeesche biedt verschillende reisverzekeringen met extra dekking voor de fiets. Een tijdelijke en een doorlopende, waarbij de fiets tot € 2500 bijverzekerd kan worden. Een doorlopende reisverzekering inclusief fiets heb je al voor ca. € 55 per jaar. Wij kunnen ook verzekeringen afsluiten voor personen die in België wonen en Nederlanders die in Duitsland wonen.

Annuleringsverzekering

Krijg je (kort) voor vertrek een blessure of ongeval,ongeval, valt het vervoermiddel uit (fiets en/of auto), zijn er familieomstandigheden, dan wordt (een deel van) de betaalde reissom vergoed, ook als je de reis halverwege moet afbreken. Als extra kun je een "waarnemer" meeverzekeren. Dat kan iedere persoon zijn, in zakelijke of privésfeer. Dus zowel iemand die je werk overneemt als degene die voor de post en de planten zorgt. Valt deze uit (door ziekte, ongeval etc.), dan kun je de reis annuleren en worden de kosten vergoed.

Allrisk Annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of eerder beëindigt. Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.    

U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin heeft in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.

Een annuleringsverzekering dient men binnen 7 dagen na het boeken van een reis af te sluiten. De premie bedraagt 6,7% van de reis- of huursom. Bij de all-risk-verzekering is die 8,6% De premie voor het meeverzekeren van een waarnemer bedraagt 1% van de reis- of huursom per waarnemer (vergeet in dit geval niet de naam te vermelden). De poliskosten bedragen € 3,50. Maximale reissom € 7.500 per persoon, € 30.000 per polis.

Passie voor fietsen

Fietsvakantie-experts sinds1987

Vragen of advies, bel ons! +31 (0)70 - 36 37 117


Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

+31 (0)70 - 36 37 117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.