Alpes du Sud mei-juni 2019

Inderdaad - ik heb de hele week met een grijns op mijn fiets gezeten. Het was echt geweldig! Even wat achtergrond informatie, ik ben al heel lang een sportieve fietser maar niet zozeer een wielrenner. Ik fiets voornamelijk op een cross-hybride die ik ook als vakantiefiets (korte weekends) gebruik. Met de racefiets kwam ik wat minder makkelijk van het asfalt af dus die was lang geleden de deur uit gedaan. Daarnaast heb ik een ligfiets (open tweewieler), een laag en snel modelletje. Vorig jaar heb ik toch weer een gebruikte racefiets aangeschaft met de intentie om die voornamelijk binnen op de fietstrainer met Zwift te gebruiken. Die racefiets ben ik uiteraard ook wel beperkt buiten gaan gebruiken, zeker toen het duidelijk werd dat ik met Enroute mee zou gaan. Tot dan toe had ik vrijwel nooit meer dan 2-3 uur op de fiets gezeten en maar een enkele keer in het Zuiden van het land in de heuvels gefietst. Fietsen in de bergen en afstanden van 100-160km per dag waren dus volstrekt nieuw. Ik heb dus getracht veel te trainen, zowel binnen als buiten. Binnen flink getraind op de virtuele heuvels (en een incidentele Fondo), buiten voornamelijk zitvlees gecreeerd. Die training heeft wel goed uitgepakt, ik kon overal meekomen al had een lager verzet me veel geholpen. De feedback:

  • Ergens in de voorbereidende instructies/info stond een minimaal verzet gemeld. Dit was wel een erg ouderwets verzet. Ik kreeg de indruk dat ik met een compact verzet van 50/34 en 11-30 wel weg kon komen. Dat ging maar net en ik had het zwaar op de Mont Ventoux (ook omdat dat vroeg in de week was). De meesten hadden een paar tandjes extra achter, tot 32 of zelfs 34 (en dus 1:1). Kan geen kwaad om de aanbeveling te moderniseren.
  • Meer een opmerking over de term/categorie 'allround' op je site. Het is niet geheel duidelijk wat hiermee bedoeld wordt naast de categorie 'extreem'. Hij zou geintepreteerd kunnen worden als 'te doen' voor iedereen met een redelijke basisconditie. Ik denk dat die echter veel beter dient te zijn voor deze tocht. Ik zou geen vriend/collega deze tocht aan durven te bevelen want ze gaan het geen van allen leuk vinden (op een enkeling na). Nogmaals - ik was getraind en het ging prima, zeker later in de week.
  • Begeleiding - excellent. Alleen al om de foto's die ze maken wil je deze tour gedaan hebben.
Conclusie - volgend jaar weer. Edwin

Contact

U kunt telefonisch informeren naar de beschikbaarheid van een specifieke fietsvakantie. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

+31 (0)70 - 36 37 117

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste fietsreizen, data van cyclosportieve en bijzondere uitdagingen, kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.